Haarlemmermeer

Taalhuis Afbeelding

Het Taalhuis is er voor alle volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Het is een plek waar volwassenen beter kunnen leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer. Bezoekers kunnen cursussen volgen en worden indien nodig doorverwezen naar andere instellingen. Bij de receptie van het Taalhuis in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale kun je je aanmelden. Op elk niveau is er aanbod! Ook zijn er boeken te vinden om Nederlands te leren.

Het Taalhuis is een samenwerking opgezet door de Gemeente Haarlemmermeer, het ROC van Amsterdam, het Nova College, Meerwaarde, Vluchtelingenwerk, het Spaarne Gasthuis en de Bibliotheek Haarlemmermeer, samen met vele professionals en vrijwilligers. Wij zijn er trots op dat wij het Taalhuis mogen huisvesten. Het Taalhuis is in Het Cultuurgebouw op de begane grond van de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale gevestigd. Bij de receptie van het Taalhuis kan iedereen zich melden die een taalcursus Nederlands wil volgen. Of je nu beter wilt leren lezen en schrijven of oefenen met spreken, op elk niveau is er aanbod.

Taalhuis logoIn een intakegesprek geef je aan wat je wensen zijn. Misschien is er een Taaltoets nodig om het niveau van je Nederlands te bepalen. Of maak je een toets in een denkbeeldige taal, omdat je nog geen Nederlands kunt lezen. Samen kijken we wat het beste bij je past. Zo kun je een cursus Nederlands bij het ROC van Amsterdam volgen, aan de slag met een taalvrijwilliger of aansluiten bij een taalcursus van een buurthuis.

In het Taalhuis zijn natuurlijk ook boeken te vinden om Nederlands te leren. Deze methodes worden gebruikt door onze partners in het Taalhuis en zijn betrouwbaar. Je kan in de bibliotheek leren, maar lenen kan ook. De lees en lesboeken zijn te herkennen aan het Taalhuis logo (zie rechts). Er staan twee computers waarop je Nederlands kunt leren en oefenen, met koptelefoon, heel handig als je nog niet kan lezen. De websites staan al klaar. De medewerkers van het Taalhuis helpen je graag op weg. 

Natuurlijk kunnen wij dit niet alleen, naast alle genoemde partners hebben we jou ook nodig! Wil je doorgeven aan iedereen die Nederlands wil leren en uitleggen dat er voor iedereen: oud, jong, Nederlander, immigrant of vluchteling mogelijkheden zijn in het Taalhuis Haarlemmermeer? Iedereen is welkom!


Taalvrijwilligers gezocht voor taalorganisaties Haarlemmermeer
Bekijk hier de lijst met vrijwilligersfuncties per taalorganisatie

Openingstijden Taalhuis
Maandag 10:00 - 14:00 uur
Dinsdag 10:00 - 14:00 uur
Woensdag 16:00 - 20:00 uur
Je kan tijdens de openingstijden van de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale ook je gegevens achterlaten, er wordt dan contact met je opgenomen voor een afspraak.

Praktische informatie
Adres: Bibliotheek Hoofddorp-Centrale, Raadhuisplein 7, 2132 TZ Hoofddorp
Coördinator: Leonie Schuitemaker
Telefoon: 023 566 48 00
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.