Haarlemmermeer

Aanvragen van een titel uit de collectie van de Bibliotheek Haarlemmermeer

Hoe reserveer ik een titel?

Als u in de online catalogus een titel heeft gevonden die u wilt reserveren, dan klikt u op de knop "reserveren". Dit kan zowel direct vanuit de resultatenlijst als ook in het detailscherm van de betreffende titel. Als u nog niet bent ingelogd, dan vraagt het systeem eerst naar uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Kosten

Bijna alle materialen uit de collectie van de Bibliotheek Haarlemmermeer kunt u reserveren tegen een vergoeding van € 0,50 per gereserveerd materiaal en in uw eigen bibliotheekvestiging afhalen. U ontvangt gratis een attenderingsbericht per e-mail dat het materiaal voor u klaar staat. Wilt u dit bericht per post ontvangen, dan kost dat € 0,50 per bericht. Tegen betaling van een vergoeding kun u ook materialen uit collecties van andere bibliotheken aanvragen.

Voorwaarden

Gereserveerde materialen dienen binnen een vastgestelde termijn afgehaald te worden in de door u opgegeven bibliotheekvestiging. Wel gereserveerde, maar niet opgehaalde materialen worden ook als een uitlening geregistreerd.

Aanvragen van een titel uit de collectie van een andere bibliotheek


U kunt ook titels reserveren uit andere bibliotheken in Nederland:

  • Als de gevraagde titel geen zoekresultaat oplevert binnen de bibliotheek Haarlemmermeer, kunt u zien of er titels gevonden zijn in het scherm ‘Resultaten in heel Nederland’.
  • Klik door op de gewenste titel en vervolgens op de knop 'Aanvragen' onder de titelinformatie en volg de inloginstructies op het scherm.
  • Vul uw geldige e-mailadres en de gewenste afhaallocatie in. Kies hoe groot het zoekgebied mag zijn en de maximale kosten die u wenst te betalen. Klik tenslotte op 'bevestig'.
  • U ontvangt binnen enkele minuten per e-mail een bericht over uw aanvraag. Is de aangevraagde titel niet beschikbaar in het door u opgegeven zoekgebied, dan ontvangt u hierover ook een e-mail. U kunt de titel opnieuw aanvragen en het zoekgebied vergroten.
  • U kunt de status van uw aanvraag opvragen door naar https://aanvragen.bibliotheek.nl te gaan en vervolgens in het menu te klikken op 'inloggen'. U logt daarna in met uw lenernummer en uw geboortedatum.
  • U kunt de aangevraagde titel doorgaans binnen een week afhalen, u ontvangt een bericht per e-mail wanneer de titel klaarstaat op de door u opgegeven afhaallocatie.

Aan het aanvragen van een titel die niet uit de eigen collectie van de Bibliotheek Haarlemmermeer geleverd kan worden, zijn kosten verbonden:

  • Het aanvragen van een titel uit de collectie van een andere bibliotheek in de provincie Noord-Holland kost € 2,00 per geleverde titel (alle materialen).
  • Het aanvragen van een titel uit de collectie van een andere bibliotheek buiten de provincie Noord-Holland kost € 4,00 per geleverde titel (alle materialen).
  • Het aanvragen van een titel uit de collectie van een universiteitsbibliotheek of de Koninklijke Bibliotheek kost € 6,00 per geleverde titel (alle materialen).

De uitleentermijn van alle titels die niet uit de eigen collectie van de Bibliotheek Haarlemmermeer geleverd kunnen worden is 3 weken, ongeacht het soort materiaal. Deze titels kunnen niet verlengd worden.