Haarlemmermeer

Wat zijn de leentermijnen?
De leentermijn van materialen die je leent, hangt af van het soort abonnement dat je hebt en van het soort materiaal dat je leent.

Dagvergoeding
Als je de geleende materialen langer wilt houden dan de reguliere leen/verlengtermijn, dan wordt er een kleine dagvergoeding per titel in rekening gebracht.

Vergoeding bij verlies, beschadiging of het niet meer inleveren van geleende materialen
Geleende materialen moeten compleet en in de staat waarin ze geleend zijn, worden ingeleverd. Bij verlies, beschadiging of het niet inleveren van geleende materialen wordt de gemiddelde vervangingswaarde van de titel inclusief administratekosten in rekening gebracht. Als je twijfelt aan de staat van het materiaal dat je wilt lenen, informeer dan eerst even bij een medewerker van de bibliotheek. Als bij controle achteraf blijkt dat het ingeleverde materiaal beschadigd is, wordt alsnog een vergoeding in rekening gebracht. Tegelijkertijd met het versturen van deze rekening wordt uw bibliotheekpas geblokkeerd totdat je de rekening betaald hebt.

Hoe vaak mogen materialen verlengd worden?
Met uitzondering van Toptitels en titels die geleend zijn uit een andere bibliotheek in Nederland mogen alle materialen éénmaal verlengd worden.

Hoe kan ik materialen verlengen?
Het verlengen van materialen kun je doen via 'Mijn Menu' (inloggen rechtsbovenin deze website) en op de uitleenstations in de bibliotheekvestigingen.

Wat kost het verlengen?
Het verlengen van materialen is gratis. Voor materialen waarvoor leengeld betaalt moet worden wordt uiteraard wel opnieuw leengeld in rekening gebracht.

Beperkingen bij het verlengen
Als aan jou uitgeleende materialen tussentijds door een ander bibliotheeklid gereserveerd zijn, dan kun je de materialen zelf niet meer verlengen.