Haarlemmermeer

Met ingang van 1 januari 2017 hebben wij onze bibliotheekabonnementen vernieuwd. We bieden de keuze tussen het Compleet abonnement en het Klein abonnement. Ook is het nu mogelijk om in plaats van het jaarabonnement een maandabonnement te nemen. Kijk hier voor alle tarieven en leenvoorwaarden.

De belangrijkste verschillen tussen het Compleet en het Klein abonnement op een rij:

Compleet abonnement Klein abonnement
Inclusief toegang tot meer dan 15.000 e-books Inclusief toegang tot meer dan 15.000 e-books
Leen gratis Toptitels en DVD's Je betaalt voor het lenen van Toptitels en DVD's 
Lekker lang lenen! De leentermijn is 3 maanden* De leentermijn is 3 weken en je mag 1x verlengen 
Lekker veel lenen! Max. 25 materialen tegelijkertijd lenen Max. 10 materialen tegelijkertijd lenen;
Nooit meer boetes Je betaalt een dagvergoeding als je materialen langer wilt lenen
Gratis reserveren Reserveren kost €0,50 per materiaal
Samen lenen met een extra 'partnerpas' voor slechts €10,00
(geldig voor volwassenen wonend op hetzelfde adres)
N.v.t.
Abonnementskosten vanaf 18 jaar
€62,00 per jaar of €6,20 per maand
Abonnementskosten vanaf 18 jaar
€42,00 per jaar of €4,20 per maand
Abonnementskosten 14-17 jaar
€34,00 per jaar of €3,40 per maand
Abonnementskosten 14-17 jaar
€14,00 per jaar of €1,40 per maand
Abonnementskosten 0-13 jaar
€20,00 per jaar of €2,00 per maand
Abonnementskosten 0-13 jaar
Gratis


* Na 3 maanden ontvang je van ons een attendering


Maximaal gebruiksgemak met het Compleet abonnement!

Het Compleet abonnement biedt je maximaal gebruiksgemak! Je leent materialen lekker lang*, je betaalt geen extra kosten als je Toptitels of DVD's leent en je hebt nooit meer te maken met die vervelende telaatgelden en reserveringskosten. In bovenstaande tabel staan de verschillen tussen het Compleet abonnement en het Klein abonnement op een rij.

Lid worden
Je kunt je online inschrijven als nieuw lid door op de onderstaande knop te drukken, je gaat dan naar het online inschrijfformulier. Ook kun je je met een geldig legitimatiebewijs inschrijven in een van onze bibliotheekvestigingen. LET OP: maandabonnementen kunnen niet online worden aangevraagd, hiervoor moet je langskomen in een van onze bibliotheekvestigingen.

Button tekst word lid


Ben je al lid van onze bibliotheek en wil je je abonnement verlengen op het moment dat je huidige jaarabonnement verloopt?

Je ontvangt van ons vanzelf tijdig bericht voor het moment dat je huidige jaarabonnement verloopt. Voor verlenging van je abonnement gaan wij in de factuur uit van het best passende nieuwe abonnement. Dit betekent dat iedereen die in 2016 een Budget abonnement had, een verlengingsfactuur voor het Klein abonnement krijgt. Alle bibliotheekleden die in 2016 een Comfort of een Alles-in-1 abonnement hadden, ontvangen een verlengingsfactuur voor het Compleet abonnement.

Ben je al lid van onze bibliotheek en wil je per direct overstappen naar een ander type abonnement en/of overstappen op maandelijkse betalingen?
Geef dan via dit contactformulier de door jou gewenste wijziging(en) aan ons door. Wij zorgen ervoor dat de omzetting in ons systeem wordt verwerkt en we informeren je dan ook over de voortgang van deze omzetting.KORTINGSREGELINGEN

Korting voor kinderen met een dyslexieverklaring

Met een dyslexieverklaring kunnen kinderen tot 18 jaar hun Klein abonnement kostenloos opwaarderen naar een Compleet abonnement, waarmee langer en meer geleend kan worden.

Regeling 'Haarlemmermeer Doet Mee'
Om in aanmerking te komen voor een financiële tegemoetkoming (zoals een korting op het bibliotheekabonnement) is er de regeling 'Haarlemmermeer Doet Mee' van de gemeente Haarlemmermeer. Lees er hier meer over hoe u hiervoor in aanmerking kunt komen.GASTLENEN

Ben je lid bij de Bibliotheek Haarlemmermeer en wil je af en toe in een andere bibliotheek materialen lenen? Of ben je al lid in een andere gemeente en wil je ook in de Bibliotheek Haarlemmermeer kunnen lenen? Dan is er nu gastlenen: lenen in een andere gemeente, gewoon op jouw eigen abonnement.

Aantal materialen
Op jouw bibliotheekpas mag je in de Bibliotheek Haarlemmermeer een vastgesteld aantal materialen lenen. 
De materialen die je leent in de gastbibliotheek komen hier boven op. Hoeveel materialen dit zijn, hangt af van de gastbibliotheek die je kiest.

Gastlenen aanvragen
Neem bij jouw eerste bezoek aan de gastbibliotheek jouw bibliotheekpas en een geldig legitimatiebewijs mee. De baliemedewerker controleert de pas en identiteit, en maakt een bibliotheekpas van de gastbibliotheek voor je aan. Sommige bibliotheken vragen voor een nieuwe pas inschrijfgeld (veelal is dat dan een paar euro). Informeer hiernaar bij de gastbibliotheek. Hiermee kun je meteen materialen lenen in de gastbibliotheek. Bij het volgend bezoek aan de gastbibliotheek heb je alleen nog jouw bibliotheekpas van de gastbibliotheek nodig. Je kunt in de gastbibliotheek ook reserveren en verlengen. En wil je bij meer bibliotheken gastlenen? Dat kan!

Gastlenen verlengen en opzeggen
Gastlenen wordt automatisch verlengd zolang je lid bent van de Bibliotheek Haarlemmermeer en een abonnement hebt waarmee gastlenen mogelijk is. Je kunt gastlenen zelf opzeggen. Zorg dan dat alle geleende materialen van de gastbibliotheek zijn ingeleverd. Ook mogen er geen boetes openstaan.ABONNEMENT VOOR CULTURELE, EDUCATIEVE OF MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES

Wil je zelf boeken lenen in de bibliotheek of met jouw groep regelmatig de bibliotheek bezoeken? Dan is het Instellingenabonnement iets voor jou! Dit abonnement is uitsluitend voor maatschappelijke, culturele en educatieve instellingen zoals: kinderdagverblijven, kinderopvangen, peuterspeelzalen, primair onderwijs en voortgezet onderwijs.

De voorwaarden van het instellingenabonnement op een rij:

  • 35 materialen tegelijk lenen in de vestigingen van de Bibliotheek Haarlemmermeer.
  • Leentermijn van 6 weken met mogelijkheid om te verlengen.
  • Gebruik van ebooks.
  • Geen leen- of boetegelden.
  • Inleverattendering (vergoedingsfactuur bij niet inleveren).
  • Gratis reserveren.

Klik hier voor meer informatie.